Pilgrimsvandringer

Pilgrimsvandringer er praktisk kristendom - også i folkekirkelig sammenhæng. I den katolske kirke havde man især i middelalderen en rig tradition for pilgrimsvandring. Dengang var den forbundet med aflad, bod og bedring. Når pilgrimsvandringen genoptages i dag - både af katolikker og protestanter - er det ikke for at gøre bod og bedring overfor Gud, men snarere en måde at udtrykke sin tro på: at gå sammen i fællesskab. En vej til fordybelse, indre ro og levende tro. Pilgrimsvandring er at vandre i andres spor, dér hvor mennesker har gået før os. Et par af de mest berømte ruter er til Santiago de Compostela i Spanien og Pilgrimsleden gennem Norge op til Nidarosdomen i Trondhjem. I Danmark er både Hærvejen i Jylland og Camønoen (vandrerute på Møn) også ved at blive kendte og afholdte ruter.

Her i Lyngby arrangeres både flere dages vandringer og dagture - og derudover er der ca. to gange om måneden forår/efterår morgenvandringer, hvor vi går for at få hilst dagen i gang.

Datoer for vandringer ses i Nyhedsbrev, Månedsannonce og kalender.

Arrangører: Henrik Friediger, næstformand i Menighedsrådet, og sognepræst Julie K.Goldschmidt.