Konfirmation

Da du blev døbt som lille, sagde den, der bar dig, ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
 Ved konfirmationen gentages det løfte, Gud gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret. Hvis du ikke er døbt, aftaler du dåb med præsten.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmation foråret 2018 i Lyngby Kirke

Konfirmationsforberedelse og konfirmation finder sted, når de unge går i 8. klasse.

Konfirmandintro.

Torsdag 1. juni kl. 17-18 i kirkerummet.

Alle kommende konfirmander inviteres sammen med forældre til introduktionsmøde i Lyngby kirke, hvor vi præster fortæller om konfirmationsforberedelsen: undervisningstider, holdsammensætning, kirkegang og aktiviteter.

Elektronisk indskrivning 15. maj - 15. juni 2017 på kirkens hjemmeside www.Lyngby-kirke.dk

Konfirmation finder sted følgende dage i 2018:

St. Bededag 27. april: Lindegårdsskolen

Lørdag 28. april: Lyngby Private Skole 8A  og Sankt Knud Lavard Skole

Søndag 29. april: Lyngby Private Skole 8B og andre skoler

Tidspunkt for konfirmationerne oplyses når vi kender holdenes størrelse.

Som udgangspunkt konfirmeres man i det sogn, man bor i.

For at blive konfirmeret i Lyngby Kirke skal man

- bo i Kongens Lyngby Sogn