Efterår 2019: På jagt efter Jesus

Vi sætter jagten ind efter Jesus.

Hvem er han, tømrer­sønnen fra Nazareth? Er han en oprører, en fantast, en megastjerne, en hund, en rabbiner eller en gud?

Gennem tiden er der givet mange bud på, hvem Jesus er. Men hvem er han set med nutidens perspektiv?

Foredragsholdere

Kasper Bro Larsen
Tænkepause om Jesus
28. september kl. 10 - 13

Lisbeth Smedegaard Andersen
Det åbenbarede ansigt
9. november kl. 10 - 13

Gudmund Rask Pedersen
Fortælling, identitet og tro
7. december Kl. 10 – 13

Paaskemorgen af Maja Lisa Engelhardt
Påskemorgen, værk af Maja Lisa Engelhardt

Kasper Bro Larsen

Tænkepause om Jesus
28. september kl. 10 - 13

Jesus sagde ”Følg mig!” I dag har han flere følgere end nogen kendis på Twitter. Men hvem var den historiske Jesus?
Bibelforskningen har været på jagt efter svaret i omkring 250 år. Og forslagene er mangfoldige: en politisk revolutionær, en hippiefilosof, en jødisk freelance-rabbi, en bondeprofet, en healercharlatan, eller slet og ret Guds søn.
Foredraget vil tegne en skitse af den historiske Jesus og fortælle, hvordan han efter sin død blev anset for kristen. Er den historiske Jesus overhovedet relevant for kristendommen i dag?

Lisbeth Smedegaard Andersen

Det åbenbarede ansigt
9. november kl. 10 - 13

Gud selv er skjult, men Kristus er hans billede på jorden. Det er baggrunden for, at den kristne kirke har billeder af ham.
Selvom ingen ved, hvordan Kristus så ud, har mennesker skildret hans ansigt i århundreder. Eksempelvis nærmer de byzantinske ikoner sig egentlige portrætter. Hvilke tanker og hvilken teologi ligger bag forskellige tiders billeder?
Hvorfor er det så svært at male billeder af Kristus i dag? Det billedrige foredrag er en gennemgang af Kristusportrætter tilbage fra kirkens første århundreder og op til vore dages danske kirkekunst.

Gudmund Rask Pedersen

Fortælling, identitet og tro
7. december Kl. 10 – 13

”Ordet der bliver kød”. Ord og fortællinger går i kødet på os og bliver til levet liv, identitet og tro.
Foredraget er en litteraturfortælling, hvor gudstjeneste og litteratur ses ud fra grundspørgsmålet: Hvad er et menneske? Ofte, for begges vedkommende, med livsmod og åbenhed for nye potentialer for øje.
Der er, som fortælleren i Jan Kjærstads Erobreren siger det, kun én grund til at fortælle: For at redde et liv. Det handler ikke alene om skrift, men i såvel litteratur som gudstjeneste om: Skriften der frelser.

Lyngby Kirkes sognegård
Stades Krog 9

Pris 200 kr.
Begrænset antal deltagere

Betaling og tilmelding til ­kirkekontoret fra torsdag 29/8 til 20/9
Lyngby Kirkes kontor
Lyngby Kirkestræde 10 A
2800 Kongens Lyngby

Mail: kongenslyngby.sogn@km.dk

Danske Bank: reg. 1471 kontonr. 6525008
Husk at oplyse navn, når du ­indbetaler, så vi kan se, hvem der har betalt.

Arrangør Jørgen Demant