Konfirmation

Da du blev døbt som lille, sagde den, der bar dig, ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
 Ved konfirmationen gentages det løfte, Gud gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret. Hvis du ikke er døbt, aftaler du dåb med præsten.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmation foråret 2019 i Lyngby Kirke

Konfirmationsforberedelse og konfirmation finder sted, når de unge går i 8. klasse.

Datoer for konfirmation i 2019:

Store bededag fredag 17. maj kl. 10.00 ved Julie K. Goldschmidt

Lørdag 18. maj kl. 10.00 og kl. 12.00 ved Cecilia Lotko Pontoppidan

Søndag 19. maj kl. 10.00 og kl. 12.00 ved Jørgen Demant

Datoer for konfirmation i 2020:

Store bededag 8. maj: Lyngby Privat skole 8. a og Sankt Knud Lavard skole

Lørdag 9. maj: Lyngby Privat skole 8. b og andre skoler

Søndag 10. maj: Lindegårdsskolen

Klokkeslet for konfirmationerne oplyses, når vi ved, hvor store holdene bliver.

Som udgangspunkt konfirmeres man i det sogn, man bor i.

For at blive konfirmeret i Lyngby Kirke skal man

- bo i Kongens Lyngby Sogn